Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 17:13

Νεκρός ο Nick Talbot (Gravenhurst)

Written by 

Το 2014 ήταν μια χρονιά όπου οι απώλειες στο χώρο της μουσικής ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Δυστυχώς και τον τελευταίο μήνα του έτους το κακό συνεχίζεται με πιο πρόσφατο τον θάνατο του βρετανού τραγουδοποιού Nick Talbot, ο οποίος ηχογραφούσε κάτω από το όνομα Gravenhurst. Την είδηση του θανάτου του Talbot, ο οποίος ήταν μόλις 37 ετών, ανακοίνωσε η δισκογραφική του εταιρία Warp χωρίς όμως να διευκρινίζει τα αίτια.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του Talbot ως Gravenhurst με τίτλο The Ghost in Daylight είχε κυκλοφορήσει το 2012 και έμελλε να είναι η τελευταία του, ενώ η ειρωνεία είναι ότι τις επόμενες μέρες είχε προγραμματιστεί η κυκλοφορία μιας συλλογής με ακυκλοφόρητα κομμάτια του (Offerings: Lost Songs 2000 – 2004). Να υπενθυμίσουμε, εξάλλου, ότι μόλις πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στον Talbot στo πλαίσιo του αφιερώματος στον James Joyce καθώς είχε συμμετάσχει (πάντα ως Gravenhurst) στη συλλογή της Fire Records η οποία περιείχε μελοποιήσεις της ποιητικής συλλογής του Ιρλανδού συγγραφέα Chamber Music (είχε επιλέξει το ποίημα Rain Has Fallen).

 

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα