Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 05:25

The Flaming Lips: Διασκευάζουν το Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band!

Written by 

Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ροκ άλμπουμ όλων των εποχών και οι τολμηροί Flaming Lips αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν την πλήρη διασκευή του τον Οκτώβριο. Ο λόγος για το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band των Beatles, που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καλλιτέχνες.

Ο τίτλος του άλμπουμ-διασκευής θα είναι With a Little Help From My Fwends (η τελευταία λέξη δεν έχει typo, είναι πιθανότατα ένα μικρό dig στη βρετανική προφορά). Προβληματισμό προκαλεί βέβαια ποιους …fwends έχουν καλέσει οι Flaming Lips για τις διασκευές. Διότι στο “Lucy in the Sky With Diamonds”, πχ, συμμετέχει ο Moby, αλλά και η (γκασπ!) Miley Cyrus!!! Τελικά συμπεράσματα θα βγάλουμε μετά την ανακοίνωση όλων των συνεργασιών….

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι ο αγαπητός Wayne Coyne, ηγέτης των F.L. έχει την τρέλα του και του συγχωρούμε κάποια ατοπήματα. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι μέρος των εσόδων από το δίσκο θα καταβληθεί στην οργάνωση The Bella Foundation που εδρεύει στην πόλη καταγωγής του συγκροτήματος, την Οκλαχόμα, και ασχολείται με την παροχή βοήθειας σε φτωχούς και ηλικιωμένους.

Δείτε εδώ το artwork του δίσκου:

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα