Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 09:18

Αντιναζιστικό κομμάτι του 1993 στην κορυφή των γερμανικών charts

Written by 

Μία από τις πολλές αντιδράσεις διαμαρτυρίας κατά των πρόσφατων εμπρηστικών επιθέσεων από νεοναζί στην Γερμανία κατά προσφύγων ήταν μία καμπάνια μέσω των social media, αποτέλεσμα της οποίας είναι να βρεθεί στην κορυφή των γερμανικών charts το τραγούδι 'Schrei Nach Liebe' (Κραυγή Για Αγάπη') του αντιναζιστικού συγκροτήματατος Die Ärzte, 22 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του. Ο λόγος απλός: το συγκεκριμένο κομμάτι (το οποίο, μουσικά δεν λέει κατά την γνώμη μου πολλά) έχει κοροϊδευτικούς στίχους κατά των αποκτηνωμένων υμνητών του Χίτλερ που τσακίζουν κόκαλα, του τύπου “Η βία σου είναι μία σιωπηρή κραυγή για αγάπη… μαλάκα”. To clip του κομματιού μπορείτε να το δείτε εδώ.

Καλοδεχούμενη κάθε αντίδραση κατά των ναζί, προφανώς. Ας αρχίσουμε και εμείς να παίρνουμε ιδέες, αφού μάλιστα εδώ βρεθήκαμε να έχουμε το πρόβλημα και στην Βουλή.

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα