Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 17:23

Eagles of Death Metal: ακούστε το Zipper Down

Written by 

Βρισκόμαστε  στο Palm Desert της California εν έτη 1998, o Jesse Hughes ή "The Devil" ή "Boots Electric" ή "Fabulous Weapon" ή “Shanky McBuzcock”  και ο Josh Homme ή “Carlo Von Sexron”  ή “DP Pete” ή “Baby Duck” ή “Zombie Zebra” σχηματίζουν τους Eagles of Death Metal δίχως την πρόθεση να παίξουν death metal αλλά αγνό Rock’n’Roll εμπλουτισμένο με Sex, Drugs και μπόλικη τρέλα.

Ο Josh Homme  είχε ήδη κλείσει το κεφάλαιο των Kyuss και ετοίμαζε το Desert Sessions volume 1&2 και το φερώνυμο ντεμπούτο του με τους Queens of the Stone Age.

Παρ’όλα αυτά ποτέ δεν θεώρησε τους Eagles of Death Metal ως side project λέγοντας ότι συμμετέχει ενεργά και στις δύο μπάντες, για να συνεχίσει λέγοντας χιουμοριστικά ότι πάσχει από μουσική σχιζοφρένεια και μία από τις διαταραγμένες προσωπικότητες του είναι μέλος μπάντας. Σε γενικές γραμμές  όλες  είναι  καταπληκτικές…

Η σύμπραξη των δύο «J.H» πήρε σάρκα και οστά το 2004 με την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα που είχε  τίτλο  Peace, Love, Death Metal. Ακολούθησε το Death by Sexy του 2006 και το Heart On του 2008, για να μεσολαβήσουν εφτά χρόνια, ένα σόλο project για τον Jesse Hughes ως Honkey Kong και ένα για τον Josh Homme, με την συμμετοχή του στους Them Crooked Vultures, εκτός φυσικά από τη συνέχεια των Queens of the Stone Age, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2015, οπότε και θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος των Eagles of Death Metal από την Downtown Recordings, που θα φέρει τον τίτλο Zipper Down και θα αποτελείται από έντεκα κομμάτια .

Ήδη από  το καλοκαίρι  έχει κυκλοφορήσει το πρώτο single “Complexity”  και πλέον διατίθενται ελεύθερα για ακρόαση  όλα τα κομμάτια στη διαδικτυακή σελίδα “NPR music” για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη νέα μουσική των E.O.D.M .

Στο πρώτο άκουσμα εκτός από το “Complexity” αμέσως ξεχωρίζει το πολύ  ευχάριστο και ρυθμικό I Love you all the time, για να ακολουθήσουν το πολύ δυνατά Oh Girl και Skin Tight Boogie με έντονες garage επιρροές αλλά πάντα με την μουσική σφραγίδα και παραγωγή του Josh Homme.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι τα μέλη που πλαισιώνουν την μπάντα είναι μουσικοί που είτε έχουν υπάρξει μέλη των QΟTSA,  είτε έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε διάφορα  projects του Homme.

Έκπληξη προκαλεί  η επιλογή της μπάντας να διασκευάσει τη μπαλάντα των Duran Duran Save A Prayer, δίνοντας στο κομμάτι μια πολύ διαφορετική αισθητική και δυναμική, κάνοντας το όπως λένε οι ίδιοι τον ύμνο των One night Stands – άλλωστε και το Zipper Down έχει στο σύνολό του αυτούς τους πονηρούς σκοπούς.

Winter is coming but Eagles of Death Metal want you to take your “Zipper Down”

 

Ακολουθεί η Track list του δίσκου:

1.Complexity

2.Silverlake [K.S.O.F.M]

3.Got a Woman

4.I Love you all the time

5.Oh Girl

6.Got the Power

7.Skin Tight Boogie

8.Got a woman [slight return]

9.The Deuce

10. Save a Prayer [Duran Duran Cover]

11.The Reverend

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα