Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 11:13

Διαθέσιμες live ηχογραφήσεις των Autechre

Written by 

Το εξαίρετο ντουέτο των Autechre που εδώ και 3 δεκαετίες βρίσκεται στην πρωτοπορία του πειραματικού ηλεκτρονικού ήχου κυκλοφορεί live υλικό από τα sets της περιόδου 2014-15 σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις (Κατοβίτσε, Ουτρέχτη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο κ.λπ.).

Όσοι έχουν δει τους Autechre παραπάνω από μία φορά live γνωρίζουν ότι σπανιότατα το ένα set μοιάζει με το άλλο. Συνήθως οι Rob Brown και Sean Booth αντιμετωπίζουν κάθε ζωντανή τους εμφάνιση ως μια διαφορετική εγκεφαλική περιπέτεια που αποτελεί και μια διαφορετική ηχητική εμπειρία για τους θεατές.

Αν η εκπληκτική μίξη IDM, ambient techno, glitch, hip hop, electro (και καμιά δεκαριά ακόμη μουσικά είδη που παίζουν οι Autechre) σας ενδιαφέρει, νομίζω ότι αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συγκροτήματος και να διαλέξετε.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα