Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 16:43

Έκθεση με θέμα τους Joy Division/New Order στο Μάντσεστερ

Written by 

Έκθεση με θέμα τους  Joy Division / New Order ξεκινά από την Παρασκευή 30 Ιουνίου στην Manchester Art Gallery

Ο τίτλος της έκθεσης είναι True Faith και διερευνά τη συνεχιζόμενη σημασία και την κληρονομιά των New Order και Joy Division μέσα από τον πλούτο της οπτικής τέχνης που η μουσική τους έχει εμπνεύσει.

Η επιμέλεια είναι του Matthew Higgs, διευθυντή των εκθέσεων White Columns και του συγγραφέα και δημιουργού ταινιών  Jon Savage μαζί με τον αρχειοθέτη Johan Kugelberg. Η “Αληθινή Πίστη” επικεντρώνεται στην αξία τεσσάρων δεκαετιών έργων από καλλιτέχνες όπως οι Julian Schnabel, Jeremy Deller, Liam Gillick, Mark Leckey, Brown και Glenn Slater Bradley, όλων άμεσα εμπνευσμένων από τα δυο γκρουπ.

Η έκθεση παρέχει μοναδική οπτική πάνω στις δυο αυτές επιδραστικές μπάντες του Μάντσεστερ, ενώ σε αυτήν θα παρουσιαστεί μια μεγάλη συλλογή από σπάνια προσωπικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και σελίδων με στίχους γραμμένους με το χέρι.

Οι Joy Division σχηματίστηκαν το  1976 στο Σάλφορντ από τον κιθαρίστα Bernard Sumner και τον μπασίστα Peter Hook. Ο τραγουδιστής Ian Curtis και ο ντράμερ Stephen Morris συμπλήρωσαν την τετράδα των μελών. Μετά το θάνατο του Curtis το 1980, τα εναπομείναντα μέλη, μαζί με την Gillian Gilbert, δημιούργησαν τους New Order, και έγιναν μια από τις επιδραστικότερες μπάντες των επόμενων δυο δεκαετιών.

Παράλληλα με την έκθεση οι New Order (δεν έχει διευκρινιστεί αν σε αυτό το σχήμα θα συμπεριλαμβάνεται και ο Peter Hook, πάντως χρήματα στο να είναι δε θα πόνταρα) θα ανέβουν στη σκηνή “Stage 1” στα στούντιο του Μάντσεστερ ονόματι Old Granada Studios για να παίξουν μια σειρά από “στενού κύκλου” συναυλίες σαν μέρος του Manchester International Festival. Η παραγωγή είναι του Manchester International Festival και της Manchester Art Gallery.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 30/6 έως τις 3/9 στην Manchester Art Gallery και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα