Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 14:41

Βαθιά συγκίνηση. Ο Rick Astley ανταποδίδει στον Grohl και διασκευάζει ζωντανά Foo Fighters!

Written by 

Θυμάστε τον (πάλαι ποτέ) ροδομάγουλο «βαρύτονο» Rick Astley που ξεκίνησε ως παιδί-ψάλτης στην εκκλησία της γειτονιάς του και έγινε διάσημος ως αστέρας της σατανικής τριάδας Stock-Aitken-Waterman; Μετά από πολλά χρόνια απουσίας επέστρεψε πέρσι με το άλμπουμ 50 (δεν κρύβει την ηλικία του, όπως κάποιοι άλλοι, ονόματα δεν λέμε – υπολήψεις δεν θίγουμε, στο soundgaze), το οποίο μάλιστα καρφώθηκε στο νούμερο 1 των βρετανικών charts.

Φαίνεται, όμως, ότι ο καλός Rick έχει αποκτήσει τέτοιο cult status  που τον καθιστά υπερβατική αξία ικανή να λάμψει σε κάθε μουσικό πεδίο. Πριν από λίγες εβδομάδες οι Foo Fighters, εκπλήσσοντας χιλιάδες οπαδούς τους, ανέβασαν στη σκηνή του Summer Sonic Festival στο Τόκιο το Βρετανό pop star και μαζί του έπαιξαν μια απίστευτα διασκεδαστική διασκευή του Never Gonna Give you Up που μάλιστα ξεκίνησε με τις πρώτες νότες του Smells Like Teen Spirit (ομολογώ ότι ο Grohl με εξέπληξε για το χιούμορ του)!

Χθες το βράδυ, στη συναυλία για την επανεκκίνηση του Manchester Arena μετά την τρομοκρατική ενέργεια της 22ης Μαΐου, ο Astley τρόπον τινά ανταπέδωσε διασκευάζοντας το Everlong των Foo Fighters, το οποίο πάντως είχε ξαναπαίξει σε παλιότερες συναυλίες του.

Τι να περιμένουμε τώρα; Τον Jason Donovan να κάνει ντουέτο με τους Savages, ή τη Samantha Fox να κάνει b vocals στους Arctic Monkeys; (Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η Kylie Minogue είχε συνεργαστεί με τον Nick Cave, οπότε ποτέ μην λες ποτέ…)

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα