Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 22:00

Maroon 5: “Ατυχής σύμπτωση” o τίτλος Red Pill Blues του νέου δίσκου τους

Written by 

Η δημιουργία καλής pop μουσικής είναι μια δύσκολη και καλλιτεχνικά επίπονη διαδικασία που απαιτεί την αφιέρωση μεγάλου χρόνου από τον καλλιτέχνη. Όλα αυτά δεν αφορούν τους Maroon 5 (του Adam Levine και των ανθρώπων που πληρώνει για να τον πλαισιώνουν). Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι μας έχει συνηθίσει πλέον ο Adam Levine σε φτηνή pop (με εξαίρεση το ντεμπούτο του πίσω στο μακρινό 2002), ο τίτλος που συνοδεύει τον νέο δίσκο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και όχι άδικα.

Ο τίτλος Red Pill Blues παραπέμπει στο δίλημμα του Matrix για το μπλε ή το κόκκινο χάπι κατά τα λεγόμενα των Maroon 5. Στη σημερινή πραγματικότητα όμως Red Pill είναι κίνημα ανδρών ακτιβιστών που υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν στη πραγματικότητα να τους συμπεριφέρονται σαν υποδεέστερες των ανδρών.  Για την ιστορία, στην ταινία το μπλε χάπι σου προσέφερε μια ψεύτικη μεν, αλλά άνετη ζωή χωρίς καμιά έννοια, ενώ το κόκκινο σου έδινε την αληθινή και ωμή αίσθηση της πραγματικότητας. Για το MRA (Men Rights Activists) η ερμηνεία του Red Pill είναι αρκετά διαφορετική, αφού τα μέλη του πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν άδικο να επιζητούν σεβασμό και ισότητα. Ακόμη θεωρούν ότι ο άνδρας πρέπει να είναι το κυρίαρχο φύλο και ότι οφείλουμε να επιστρέψουμε στο τρόπο που λειτουργούσε η  κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, διαλύοντας την όποια Φεμινιστική Προπαγάνδα υπάρχει σήμερα στα ΜΜΕ.

Όλα αυτά ασφαλώς συμβαίνουν σε μεγάλα message boards στο internet. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε σύντομα άνδρες να καίνε τα  εσώρουχα τους στις πλατείες ζητώντας πίσω τα σκήπτρα και τα κεκτημένα των προηγούμενων macho γενεών που θέλανε τη γυναίκα περιορισμένη (και εδώ να τονίσουμε ότι σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη η όποια ισότητα είναι όνειρο άπιαστο έως και απαγορευμένο).

Διαφημιστικό κόλπο για έναν δίσκο που θα ερχόταν δωρεάν με εφημερίδα από έναν νάρκισσο frontman ή απλά μια ατυχής σύμπτωση;  

 

Κομμάτι δεν βάζουμε..μιλάμε για τους Maroon 5.

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα