Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 10:57

MUSIC SCOUTING: Puta Volcano

Written by 

Υπερπαραγωγή stoner συγκροτημάτων παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εντός των τειχών, με τη γνωστή καθυστέρηση μιας εικοσαετίας, περίπου, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μουσικά ρεύματα μέχρι να αφομοιωθούν από τα εγχώρια σχήματα. Παρά την πληθώρα συγκροτημάτων, αυτά που πραγματικά αξίζουν είναι μετρημένα. Σε αυτή την κατηγορία φιλοδοξούν να μπουν και οι Puta Volcano, και με βάση τα δείγματα γραφής στη σύντομη μέχρι σήμερα πορεία τους, δείχνουν να έχουν τα προσόντα να τα καταφέρουν. Η μοναδική ως τώρα δισκογραφημένη προσπάθεια, που έχουν στο ενεργητικό τους, το EP Represent Victory Below Eye (2011), σε παραγωγή του σπουδαίου Chris Tsangarides (τα λόγια περιττεύουν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, μια ματιά στο βιογραφικό του είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τη συνεισφορά του στον σκληρό ήχο), αφήνει να φανούν τα στοιχεία ακριβώς που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν από το σωρό.

Το μουσικό τους ύφος αναμενόμενο, με βάση τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω, δηλαδή heavy rock, κατά κύριο λόγο, χωρίς να λείπουν οι επιρροές από grunge. Ως στοιχείο πρωτοτυπίας μπορούν να θεωρηθούν τα γυναικεία φωνητικά, μια πρωτοτυπία οπωσδήποτε καλοδεχούμενη, σε ένα μουσικό είδος που κυριαρχείται από γενειοφόρους. Από την ακρόαση του EP, αλλά και βλέποντάς τους ζωντανά, αυτό που διαπιστώνεις είναι ότι οι συνθέσεις τους μοιάζουν πολύ δουλεμένες, μακριά από τις συνήθεις προχειρότητες, με κομμάτια όπως τα Burn The Rest, Limp, Silver Plate αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Αξιοσημείωτο είναι και το δέσιμο της μπάντας παρά τη σύντομη διαδρομή της. Αναμένουμε πλέον την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους για να διαπιστώσουμε αν θα δικαιώσουν τις προσδοκίες.

Listen: putavolcano.bandcamp.com

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα