Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 11:15

Live Review: Γιάννης Αγγελάκας & 100°C @ Fuzz Live Music Club, 20/03/2022

Written by 

Με ένα εμφατικό διήμερο sold – out στο Fuzz Club επέστρεψε στη δράση ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια (από την προ πανδημίας εποχή, δηλαδή), σε μια ακόμη τρανή επιβεβαίωση πως αυτή την περίοδο οι μουσικόφιλοι πραγματικά διψούν για ζωντανή μουσική.

 

 

“Έχουμε σκουριάσει λίγο” είπε κάποια στιγμή ο Γιάννης Αγγελάκας αναφερόμενος στην αναγκαστική αποχή από τις σκηνές λόγω Covid (λίγες μόνο εμφανίσεις με τον Νίκο Βελιώτη πραγματοποίησε όλο αυτό το διάστημα), αλλά στην πράξη τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά. Το όποιο μούδιασμα διατηρήθηκε μόνο στο πρώτο κομμάτι (τουλάχιστον την δεύτερη μέρα που παρευρεθήκαμε εμείς) και παρά την ατάκα του ίδιου “θα πάμε λίγο ήσυχα στην αρχή”, το “Δικαιοσύνη” που ακολούθησε υπήρξε η πρώτη σπίθα που προκάλεσε ενθουσιασμό στο κοινό. Ανάλογης θερμής αποδοχής έτυχε και το κλασικό “Αιρετικό” που το διαδέχθηκε. Τα πιο “ήσυχα” κομμάτια που υποσχέθηκε ήρθαν λίγο πιο μετά με τη μελωδική τριάδα “Ποτάμι”, “Άγρια των Άστρων Μουσική” και “Πόθοι”.

 

 

 

Σε σχέση με την τελευταία φορά που είχαμε δει ζωντανά τον Αγγελάκα, αυτό που είχε διαφοροποιηθεί ήταν η σύνθεση του γκρουπ κατά δύο άτομα, ενώ ως προς το setlist μόνο μικροτροποιήσεις διαπιστώσαμε. Για παράδειγμα μια απρόσμενη - αλλά ευπρόσδεκτη - προσθήκη υπήρξε το “Θυμάμαι Ένα Σπίτι” από τα αξεπέραστα Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια των Τρυπών. Όσο για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του με τους 100°C Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια, αυτή εκπροσωπήθηκε μονάχα από το “Μόνο Από Τη Λύπη Σου”. Κατά τα λοιπά προτιμήθηκαν τα κλασικά κι αγαπημένα όπως “Ο χαμένος τα παίρνει όλα” (από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη), “Σαράβαλο” και “Σιγά μην κλάψω” και βέβαια ως κορύφωση η τριπλέτα “Ακούω την αγάπη”, “Δως μου λίγη ακόμα αγάπη” και “Γιορτή” από την θρυλική εποχή των Τρυπών. Κάπου εκεί μεσολάβησε η συνηθισμένη αποχώρηση πριν το καθιερωμένο encore. Σε αυτό τιμήθηκε ξανά η δισκογραφία των Τρυπών με το “Θα ανατέλλω” και την “Ταξιδιάρα Ψυχή”, σε μια πιο κιθαριστική εκτέλεση σε σχέση με τα συνηθισμένα και τον κόσμο να συμμετέχει εξίσου με τον Αγγελάκα στην ερμηνεία...

 


 

Δυο γεμάτες ώρες λοιπόν με πολύ παλμό, ρυθμό και πάθος πάνω και κάτω από τη σκηνή. Είπαμε και στην εισαγωγή πως ο κόσμος διψάει για live, το ίδιο ισχύει όμως και για τους καλλιτέχνες, για τους οποίους η αλληλεπίδραση των συναυλιών είναι ζωτική. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Αγγελάκας με τη χαρακτηριστική φράση “εσείς είστε υγεία”. Ευτυχές λοιπόν το σμίξιμο μετά από καιρό και επειδή τα ωραία πράγματα καλό είναι να επαναλαμβάνονται, το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

 

Κείμενο: Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος / Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουρής

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα