Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 15:14

Live Review: Theodore @ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 6/10/2022

Written by 

Ένα μουσικό έργο που καταπιάνεται έστω και έμμεσα με μια sci fi θεματολογία δεν θα μπορούσε να βρει ένα πιο ιδεατό χώρο για να ακουστεί από ένα Αστεροσκοπείο. Αυτό πιθανότατα σκέφτηκε και ο Theodore, ο οποίος έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει και να υλοποιεί φιλόδοξα event, και επέλεξε να παρουσιάσει τη φετινή του κυκλοφορία The Voyage στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η ιδέα προφανώς φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σε πολλούς, οπότε μια ημερομηνία αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετή, αφού το sold out ήρθε γρήγορα, και μια δεύτερη κρίθηκε σκόπιμο να προστεθεί για όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως θέση.

Η ανάβαση και μόνο στο λόφο στο κέντρο της πόλης σε προδιέθετε για ένα ξεχωριστό event. Η τοποθεσία του Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι πανέμορφη και η θέα που προσφέρει σε όλη την πόλη πραγματικά μαγευτική. Λίγο πριν τις 9 οι περισσότεροι είχαν πάρει ήδη τις θέσεις τους στον κήπο του Αστεροσκοπείου και πλέον αναμέναμε υπό τη συνοδεία ταιριαστών ambient ήχων την εμφάνιση του καλλιτέχνη. Ένα τέταρτο μετά την προγραμματισμένη ώρα ο Theodore και οι 4 μουσικοί που αποτελούν τη μπάντα του εμφανίστηκαν και κατευθύνθηκαν στα σημεία που είχαν τοποθετηθεί τα όργανα τους, καθώς δεν υπήρχε σκηνή, με την τυπική έννοια.

Η ροή που ακολουθήθηκε στη συναυλία ήταν αυτή του άλμπουμ, ξεκινώντας δηλαδή με το Man and His Tools και τηρώντας τη σειρά των κομματιών ως το προτελευταίο ομώνυμο track. Κάπου εκεί υπήρξε μια παρένθεση με τρεις συνθέσεις από το Inner Dynamics (2018) και μια από το It Is But It's Not (2015), που ταίριαζαν με την όλη ατμόσφαιρα. Μετά από αυτή την παράκαμψη, ο κύκλος έφτασε στην ολοκληρώση του με το Transcendence of Man το τελευταίο κομμάτι του The Voyage και το πλέον ιδανικό για να κλείσει το live, βασικά στοιχεία του οποίου υπήρξαν ο πεντακάθαρος ήχος και τα πολύ προσεγμένα φώτα που προσαρμόστηκαν λειτουργικά στο τοπίο.

Αυτά ως προς τα διαδικαστικά, στα ουσιαστικά τώρα, δηλαδή την ίδια τη μουσική. Μπορούμε να πούμε δίχως επιφύλαξη πως η ζωντανή αναπαραγωγή του The Voyage ανέδειξε και με το παραπάνω την ποιότητα του υλικού και τις μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν πιο συναρπαστικό. Καθοριστικό ρόλο στο να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα διαδραμάτισαν οι μουσικοί του γκρουπ που όχι απλώς υπήρξαν άψογοι αλλά σε σημεία πρόσφεραν και το κάτι παραπάνω. Έχοντας λοιπόν την υποστήριξη μιας τόση ικανής μπάντας ο Theodore είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την παρουσιάσει του δίσκου όπως την είχε οραματιστεί, στο χώρο μάλιστα που είχε ονειρευτεί.

Ακολούθησε και δεύτερη μέρα (Τρίτη 11/10) στον ίδιο χώρο με ίδιο setlist, αλλά και την ίδια επιτυχία από άποψη προσέλευσης κοινού και ποιότητας συναυλίας, ενώ μαθαίνουμε πως σχεδιάζεται και τρίτη επανάληψη.

Το συγκεκριμένο event συνολικά θα αποτελεί δίχως αμφιβολία από εδώ και πέρα ένα από το highlight της πορείας του Theodore, ο οποίος με το The Voyage δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Μοιάζει να έχει την ωριμότητα να πραγματοποιεί όσα έχει στο μυαλό του και παράλληλα τη φιλοδοξία να κάνει πράγματα πέρα από τα τετριμμένα.

 

Κείμενο: Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος / Video Stills: Orestis Seferoglou (https://www.instagram.com/orestis_sef/)

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα