Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 22:00

Συνέντευξη: God In A Cone (Νίκος Μαρίνος)

Written by 

Το όνομα God In A Cone έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά μέσα στο 2016, ωστόσο ο Νίκος Μαρίνος που βρίσκεται πίσω από αυτό, έχει διανύσει μια σημαντική διαδρομή. Κάποιοι πιθανώς να τον γνωρίζουν ως τραγουδιστή των Αθηναίων heavy rockers Madleaf, η ενασχόληση του με τη μουσική όμως δεν περιορίζεται εκεί, αφού καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά projects, είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2016 «έντυσε» με τα φωνητικά του τέσσερα (!) άλμπουμ. Το Soundgaze μίλησε μαζί του σχετικά με την έντονη δραστηριότητα του, το μουσικό του background του αλλά και  τις μελλοντικές επιδιώξεις του. 

 

Αρχικά, Νίκο μίλησε μας για το πώς προέκυψε η σχέση σου με τη μουσική και πώς εξελίχθηκε στην πορεία.

Η αγάπη για την μουσική ξεκινά από την παιδική ηλικία και συγκεκριμένα με ηλεκτρονική μουσική την οποία είχα την τύχη να την ανακαλύψω στο ίδιο μου το σπίτι. Οι γονείς μου ήταν φανς του Ζαν Μισέλ Ζαρ! Στην συνέχεια η αγάπη εξελίχτηκε και προς άλλα μουσικά ιδιώματα και λογικό ήταν να ξεκινήσω την συλλογή μουσικών θησαυρών σε διάφορα φορμάτς.

 

Το 2016 ήταν μια πολύ παραγωγική χρονιά για εσένα, μέσα σε ένα χρόνο είχες 4 κυκλοφορίες (μια με τους Madleaf, μια με τους Slitherum και δυο ως God In A Cone), πρέπει να αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ! Πώς προέκυψε όλη αυτή η παραγωγή;

Εξαιρετική χρονιά και ιδιαίτερα ευχάριστη. Από τη στιγμή που υπάρχουν ιδέες και μπορώ να τις ενορχηστρώσω κυρίως με το προσωπικό μου project, δεν τις αφήνω να παγώνουν μέσα στον χρόνο! Δεν ακολουθώ timeline, όταν νιώθω ότι κάτι είναι ολοκληρωμένο συνθετικά χαίρομαι να το μοιράζομαι με τον κόσμο.

 

Μέχρι τώρα ήσουν σε συγκροτήματα, πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις ένα solo project; Τι διαφορετικό επιθυμείς να κάνεις ως God In A Cone σε σχέση με τη δουλειά σου με τις προηγούμενες μπάντες σου; Εξήγησε μας, επίσης, τι σημαίνει το συγκεκριμένο όνομα.

Το προσωπικό μου σχήμα μπορεί να μου δώσει την απόλυτη ελευθερία στην πηγή έκφρασης, χωρίς να ακολουθώ απαγορευτικές οδούς πάνω στη σύνθεση, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν είσαι σε μια ομάδα να σέβεσαι αυτό που κάνεις σαν σύνολο και όχι σαν μονάδα, φυσικά έχει και τα θετικά της η ομαδική δουλειά διότι ακούγονται πολλές μουσικές «εισηγήσεις», θεωρώ όμως πως σε επίπεδο σολο πρότζεκτ η μουσική κατεύθυνση είναι σαφώς πιο προσωπική και μπορεί να σου κάνει την καλύτερη και ουσιαστικότερη μουσική «ψυχοθεραπεία». Πίσω από την έννοια God in a Cone κρύβεται η αρχή της ηθικής, της απληστίας και των καταπιεσμένων «θέλω» του καθένα μας. Έχει να κάνει με την αφύπνιση των προσδοκιών μας έξω από τον «κώνο - σπήλαιο» και την ουσιαστική απογύμνωση των πραγματικών ηθικών μας αξίων και της πρόθεσης και προβολής αυτών. Θέλουμε δηλαδή να είμαστε θεοί σε ένα σπήλαιο και να κινούμαστε σε εγωιστικά πλαίσια ή θέλουμε να βγούμε από τον κώνο και να ζήσουμε με ρεαλιστικές αξίες.

 

Ποιος είναι ο τρόπος δουλειάς που ακολουθείς στη σύνθεση και την ηχογράφηση των κομματιών σου;

Απλά γράφω την μουσική χωρίς να μπαίνω σε διαδικασία πολλαπλής ακρόασης! Είμαι λάτρης του αυθόρμητου!

 

Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να δουλεύεις μόνος σου την μουσική σου σε σχέση με το να το κάνεις στo πλαίσιo ενός γκρουπ;

Όταν έχεις να κάνεις με παράγωγο με «κοχόνες» όπως του Δημήτρη Δελή δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Σε ομαδικό επίπεδο έχεις πολλές προτάσεις και αυτό είναι θετικό, το δύσκολο είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια μέση οδός! Στο ατομικό όμως πλαίσιο έχεις άπειρες δυνατότητες να πειραματιστείς και να ξεδιπλώσεις πτυχές πολυμορφικές χωρίς να πρέπει να κινηθείς σε πλαίσια κρίσης αν αυτό που κάνεις αρέσει ή όχι.

 

Πρόσφατα έκανες, αν δεν κάνω λάθος, την πρώτη εμφάνιση ως God In A Cone στο Death Disco. Πώς έχεις σχεδιάσει την ζωντανή αναπαραγωγή του υλικού;

Ήταν μια απίστευτη βραδιά! Όλα ήταν περίφημα στα live του God In A Cone, μεγάλο βάρος έπεσε στο οπτικό υλικό που αγκαλιάζει το programming άρτια με τα φωνητικά και τα πλήκτρα.

 

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες κυκλοφόρησες δυο άλμπουμ ως God In A Cone, έχεις πολύ υλικό έτοιμο; Να περιμένουμε σύντομα κι άλλες κυκλοφορίες;

Ίσως…

 

Ποια ήταν τα ακούσματα που διαμόρφωσαν το μουσικό σου χαρακτήρα;

Ο,τι είναι μουσικό! Από τον ήχο του γαβγίσματος, τον ήχο από το πως λασπώνει το γιουβέτσι μέσα στη γάστρα του ξυλόφουρνου, μέχρι τον αντίλαλο που μπορείς να ακούσεις μέσα σε ένα σπήλαιο.

 

Το 2016 πιστεύεις ήταν καλή χρονιά για την μουσική; Πες μας μερικές κυκλοφορίες (ελληνικές ή ξένες) που ξεχώρισες μέσα στη χρονιά.

Zeal and Αrdor, Gojira, 4lt, Nyves, The Βlack Queen.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου ως God In A Cone; Να αναμένουμε live εμφανίσεις; Πρόκειται να υπάρξει δραστηριότητα και για τους Madleaf και Slitherum;

Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχει κίνηση! Όσο υπάρχει αγάπη για την μουσική θα είμαστε παρέα! Δηλαδή για πάντα!

 


Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα