Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 08:24

Συνέντευξη Kafrillion: Όλα γυρίζουν, καλώς ή κακώς, γύρω από το σεξ.

Written by 

Μίλα καθαρά Βίρνα, τι θες να πεις "έρχονται οι Kafrillion για live στην Αθήνα"; Να και κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ... Οι θρύλοι του porn rock επέστρεψαν φέτος μετά από πολυετή απουσία. Η συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη στις 17/2 ήταν και η πρώτη τους μετά από 23 χρόνια! Η υποδοχή ήταν τέτοια, που η κάθοδος στην Αθήνα ήταν μονόδρομος. Με την ευκαιρία της αθηναϊκής εμφάνισής τους στο Κύτταρο (20/10), ένας βαμμένος fan και ένας κάπως μικρότερος απευθύνουν (σοβαρές!) ερωτήσεις στον Σίσυφο (φωνητικά - πλήκτρα) και παίρνουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν.

 

Ήσασταν ανενεργοί πάνω από 15 περίπου χρόνια. Ο μύθος λέει ότι αυτό έγινε λόγω εργασίας των μελών σε υψηλού και καλού προφίλ δουλειές. Τι άλλαξε τώρα και αποφασίσατε να επανέλθετε;

Ο μύθος είναι εν μέρει σωστός. Εκτός από απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις που περιελάμβαναν μετάβαση μελών στο εξωτερικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είχαμε και προσωπικές / οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και διάφορα προβλήματα υγείας. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν τελικά και συμφωνήσαμε ότι θέλουμε διακαώς οι kafrillion να γίνουν επιτέλους εξωστρεφείς!

 

Σε τι ηλικία γράφτηκαν τα πρώτα τραγούδια και σε ποια έγινε η πρώτη ηχογράφηση;

Τα πρώτα τραγούδια γράφτηκαν το καλοκαίρι του 1995 και η πρώτη ηχογράφηση έγινε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς σε μέσο όρο ηλικίας 18-19 χρονών.

 

Από πού αντλείτε την έμπνευση για τα κομμάτια σας; Υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία στους στίχους σας;

Από το σεξ προφανώς σε όλες του τις εκφάνσεις! Κατά την κοσμοθεωρία μας όλα γυρίζουν καλώς ή κακώς γύρω από το σεξ και οι στίχοι μας περιγράφουν καθημερινές καταστάσεις, κάποιες αυτοβιογραφικές, οι περισσότερες όμως όχι, οι οποίες εμπεριέχουν φυσικά το στοιχείο της υπερβολής διότι πάνω από όλα κάνουμε χιούμορ.

Πώς σας αντιμετώπισαν οι γυναίκες και σχέσεις σας όταν μάθαιναν ποιοι είστε ή άκουγαν τους στίχους σας; Καταλάβαιναν πάντα ότι πρόκειται απλά για χιούμορ ή αντιμετωπίσατε και προβλήματα με κάποιες/κάποιους; Κάποιο συγκεκριμένο σκηνικό;

Κάποιες που είχαν ανεπτυγμένη αντίληψη και χιούμορ κατάλαβαν τη φάση μας και γούσταραν πολύ, κάποιες άλλες πάλι όχι… υπήρξαν και προβλήματα, ακόμη και χωρισμοί… αλλά καλύτερα έτσι διότι, στο τέλος της ημέρας, αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τη δουλειά σου και το πάθος σου δεν είναι ο άνθρωπός σου. 

 

Αυστηρά μουσικά, από ποιες μπάντες επηρεάζεστε για τα δικά σας κομμάτια;

Οι επιρροές μας είναι πάρα πολλές… Από pop, orchestral, electronic κλπ, έως heavy, thrash και death metal… O ήχος μας είναι ένα κράμα classic rock / melodic hard rock / AOR / classic heavy metal και ενδεικτικά κάποια συγκροτήματα που είναι πολύ κοντά ηχητικά σε εμάς είναι οι IRON MAIDEN, KISS, WASP, AC/DC, BON JOVI, MOTLEY CRUE κλπ.

 

Σε σχέση με την πλειοψηφία των σατυρικών συγκροτημάτων της εποχής της έντονης δράσης, τα κομμάτια σας ήταν άρτια εκτελεσμένα, ακόμη και οι παραγωγές σας ήταν άμεσα συγκρίσιμες με τις επαγγελματικές! Πόσα καντάρια μουσική γνωρίζετε τελικά;

Ούτε οι ηχογραφήσεις μας, ούτε οι εκτελεστικές μας ικανότητες ήταν άξιες λόγου κατά την εποχή των 90’s και των demos, φτάνοντας απλά σε σημείο μετριότητος. Ασφαλώς από τότε μάθαμε και να παίζουμε και να κάνουμε σωστές παραγωγές, αλλά και πάλι θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε ένα απλά καλό μουσικό επίπεδο και τίποτε παραπάνω.

Γιατί αποφασίσατε να επαναηχογραφήσετε τα παλιά άλμπουμ; Αρκετοί φαν θα προτιμούσαν απλά επανέκδοση με ενδεχομένως καλύτερο ήχο των υπάρχουσων ηχογραφήσεων, λόγω του πόσο πηγαία, εφηβικά, ρομαντικά και καβλωμένα ακούγονται. Τι μπορεί να προσφέρει μια νέα "ενήλικη" ηχογράφηση ήδη γνωστών επιτυχιών;

Διαφωνούμε κάθετα σε αυτό. Καταρχήν δεν επιδέχονται μεγάλη βελτίωση οι παλιές ηχογραφήσεις, για εμάς είναι απλά νοσταλγικές και γι’ αυτό καλύτερα είναι να τις αφήσουμε στην ησυχία τους, εξάλλου είναι διαθέσιμες δωρεάν για downloading σε όλους με όσο το δυνατόν βελτιωμένο ήχο γίνεται. Αλλά, όποιος ακούσει το επαναηχογραφημένο υλικό δε θα συναντήσει καμία έλλειψη όλων των συστατικών που αναφέρονται στην ερώτηση, ιδίως της καύλας, και έχοντας στα χέρια του τα νέα CD θα απολαύσει τα τραγούδια μας ακριβώς όπως τους αξίζει να αποδίδονται και να ακούγονται.

 

Το όνομά σας είναι σαφέστατα παράφραση του ονόματος πολύ συγκεκριμένης μπάντας - διορθώστε με αν κάνω λάθος! Ποια η σχέση σας με τους Marillion;

Με μία λέξη ΛΑΤΡΕΙΑ και με Fish και με H. (σ.σ. Μιχάλη Κουρή: σας αγαπώ!)

 

Υπάρχουν στο πίσω (ή στο μπρος) μέρος του μυαλού σας σχέδια για άλλα live ή ακόμη και για νέο άλμπουμ;

Υπάρχουν σχέδια για καινούριο άλμπουμ μέσα στο 2019. Και ασφαλώς για live, mini περιοδείες και συμμετοχές σε festivals.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! Τα λέμε στο Κύτταρο! Παρακαλώ κλείστε τη συνέντευξη αυτή όπως νομίζετε, αυτός είναι ο χώρος σας...

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε. Οι kafrillion επέστρεψαν για να μείνουν. Ετοιμαστείτε στις 20 Οκτωβρίου για το απόλυτο μουσικό γλέντι και τραγουδήστε μέσα από την ψυχή σας όσο πιο δυνατά μπορείτε!!!

Keep On Porn-Rocking Loudly & Proudly! ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

 

Ερωτήσεις: Πέτρος Βάλβης / Μιχάλης Κουρής

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα