Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 14:02

Συνέντευξη Kikagaku Moyo: Στην ψυχεδέλεια μπορείς να παίξεις με διάφορα είδη και να χτίσεις το δικό σου ήχο

Written by 

Μία από τις πλέον ιδιαίτερες μπάντες του ευρύτερου ψυχεδελικού ήχου μας επισκέπτεται αυτές τις μέρες. Οι Kikagaku Moyo κλείνουν τον Ιαπωνικό συναυλιακό κύκλο της Catch The Soap, μετά από τα live των Mono και των Acid Mothers Temple. Η συνομιλία του Μιχάλη Κουρή με τον Go Kurosawa (drums, φωνές) ήταν επεισοδιακή από την αρχή, καθώς η μπάντα βρισκόταν στο Oslo σε off day από τις συναυλιακές τους υποχρεώσεις και την ώρα του τηλεφωνήματος τους διέκοψα από το βραδυνό τους (Σκανδιναβία γαρ)! Ό,τι απέμεινε από την έτσι κι αλλιώς σύντομη κουβέντα μας καταγράφεται παρακάτω σε μία συνέντευξη-σφηνάκι, που αποδεικνύει ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να μας φέρνει πιο κοντά, αλλά μπορεί με την ίδια ευκολία να σε “πουλήσει”... Εσείς πάντως φροντίστε να μην χάσετε τη συναυλία τους στις 7/12 στο Fuzz Live Music Club μαζί με τους δικούς μας Holy Monitor.

Καλησπέρα! Είναι η δεύτερη φορά σας στην Ελλάδα. Τι θυμάσαι από την πρώτη φορά;

Δεν θυμομαστε πολλά από την πρώτη φορά, δεν είχαμε πολύ χρόνο καθώς δεν ειχαμε κενό εκείνη τη μέρα. Πήγαμε μονάχα σε ένα λόφο κοντά στην Ακρόπολη. Ήταν πολύ όμορφα πάντως που συναντήσαμε νέους φίλους αλλα και παλιούς, καθώς είχαμε βγάλει τον πρώτο μας δίσκο στην ελληνικη Sound Effect και είχαμε κρατήσει επαφή με αρκετό κόσμο από τότε.

Πώς βγάλατε αλήθεια τον πρώτο σας δίσκο σε ελληνική εταιρία;

Ήταν εντελώς τυχαίο. Είχαμε ανεβάσει τα κομματια μας στο bandcamp και μετά από λίγο καιρό επικοινώνησε μαζί μας ο Γιάννης από την Sound Effect. Τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην ψυχεδελική σκηνή του σήμερα;

Υπάρχουν φυσικά οι ηγέτες του είδους που είναι ακομη δυνατοι και πολλες μπάντες αρκούνται στο να αντιγράφουν τους Brian Jonestown Massacre ή τους Black Angels. ΟΚ, καμία διαφωνία, κι εμάς άλλωστε μας αρέσουν, αλλά βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό να χρησιμοποιούν διαφορετικά όργανα και παραδοσιακά. Το καλό με την ψυχεδελεια είναι ότι μπορείς να παίξεις με διαφορετικά είδη και να χτίσεις το δικό σου ήχο μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Πώς σου φαίνεται η διαφορά μεταξύ των venues που παίζετε στην Ελλάδα την πρώτη φορά και αυτή τη φορά;

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, το Fuzz Club είναι σίγουρα το μεγαλύτερο venue που έχουμε παίξει. Όταν μας προτάθηκε να παίξουμε στην Ελλάδα και μας ανακοινώθηκε ο χώρος, δεν πιστεύαμε πως μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλο κοινό ώστε να το γεμίσουμε επαρκώς. Το Death Disco ήταν γεμάτο αλλά ήταν και κατά πολύ μικρότερο. Ελπίζουμε ο κόσμος να εμφανιστεί (σ.σ. γέλια) και να περάσουμε καλά.

Κείμενο: Μιχάλης Κουρής

Φωτογραφίες: Shanti Θωμαΐδη από το live στο Death Disco (4/9/2016)

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα