Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 22:00

Victory Collapse - Younger Than Before/ Already Gone 7’’ (Inner Ear, 2017)

Written by 

Δεν σας γράφουμε συχνά για singles, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει (δικό μας είναι το site, ό,τι θέλουμε κάνουμε άλλωστε). Η Inner Ear το 2017 συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο της δισκογραφίας και το γιορτάζει με το A Distant Victory Singles Club. Πρόκειται για την κυκλοφορία σε περιορισμένο αριθμό δώδεκα 7ιντσων, μιλάμε επομένως για μία κίνηση που οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό και τις στοχεύσεις και προτεραιότητες, αλλά κυρίως την όλη αισθητική προσέγγιση της πολύ καλής αυτής εταιρείας. Το single των Victory Collapse είναι το τρίτο κατά σειρά που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του A Distant Victory Singles Club και δικαιολογεί με την ποιότητά του την επιλογή.

Οι Victory Collapse είναι ένα απολύτως συνεπές συγκρότημα, τόσο αναφορικά με τις επιρροές του (που κινούνται στο post punk κατά μείζονα λόγο), όσο και με τη σταθερή ποιότητα των κυκλοφοριών του και, όπως τόσα άλλα αξιόλογα εγχώρια σχήματα, αποτελεί θύμα της πανάρχαιας κατάρας “τι αλήθεια θα είχε συμβεί αν αυτοί οι τύποι είχαν γεννηθεί (εδώ μπορείτε να προσθέσετε την χώρα όπου “οι τύποι” θα μπορούσαν να έχουν μια κανονική καριέρα)”. Εντάξει, τα πράγματα το έφεραν έτσι ώστε οι VC να ζουν και να γράφουν μουσική στην Αθήνα, όμως, το έχουν αποδείξει επανηλλειμένα, η ντόπια μιζέρια δεν τους πτοεί, άλλωστε η αλήθεια είναι ότι η εγχώρια σκηνή αποτελεί, σε πείσμα των καιρών, μία όαση δημιουργικότητας. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία τους βρίσκει στην αναμενόμενα καλή φόρμα (αναμενόμενα διότι μας έχουν κακομάθει, βασικά), κάτι που φαίνεται πολύ στο αρκετά σκοτεινό Younger Than Before που καταλαμβάνει την πρώτη πλευρά του single με την πολύ καλή μελωδία στα φωνητικά, όμως γίνεται εντελώς προφανές στο b side, που τιτλοφορείται Already Gone. Καμία σχέση με το garage αριστούργημα των Miracle Workers, αλλά, πιστέψτε με, από πλευράς αξίας δεν πάει πίσω: φοβερή σύνθεση που συνδυάζει τους Wire με τους Blue Orchids και τους Chameleons, catchy, αλλά όχι “εύκολη”, ένα κομμάτι που αν είχαμε rock ραδιόφωνο θα τύγχανε πιστεύω του airplay που θα του άρμοζε, αλλά, βλέπετε οι αέναα επαναλαμβανόμενες playlists δεν είναι συμβατές με την κανονική μουσική, άλλωστε το μεγαλόπνοο σχέδιο της ολοκληρωτικής αποβλάκωσης των ακροατών προέχει. 

8/10

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα