Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 06:25

Οι Foo Fighters διασκευάζουν το "2112 Overture" των Rush

Written by 

Τον επόμενο μήνα, οι θρυλικοί Καναδοί Rush θα γιορτάσουν την 40ή επέτειο του εμβληματικού άλμπουμ τους 2112, με μια ιδιαίτερα εκτεταμένη box set κυκλοφορία. Μαζί με αρκετό ζωντανό, σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό στη λίστα των περιεχομένων τραγουδιών, θα μπορεί να βρει κανείς νέες διασκευές  από τους  Dave Grohl και Taylor Hawkins των Foo Fighters, των Billy Talent, των Alice in Chains και άλλων.

Η παρουσία Grohl και Hawkins στην επανέκδοση του άλμπουμ δε πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Το 2013 οι δυο τους πήραν μέρος στην τελετή κατά την οποία οι Rush εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame, και μάλιστα είχαν ντυθεί σαν τους Rush για να παίξουν το 2112 Overture. Μπορείτε να δείτε το κομμάτι παρακάτω:

Επίσης, οι Foo Fighters έχουν παίξει σε συναυλία τους το Tom Sawyer, ενώ η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι ότι η μητέρα του Grohl και η μητέρα του Geddy Lee (Rush) είναι πολύ καλές φίλες, άρα μπορούμε να δούμε και μια έξτρα σύνδεση μεταξύ των δυο συγκροτημάτων.

Για το 2112 box set οι Grohl και Hawkins σε συνεργασία με τον παραγωγό Nick Raskulinecz συνεισέφεραν την studio εκδοχή της εκτέλεσης του 2112 Overture που μπορείτε να ακούσετε στο παρόν link (μετακινηθείτε στο 46 λεπτό).

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα