Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 14:18

Συναυλία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του David Bowie

Written by 

Πάνω στην τραγική επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το θάνατο του μοναδικού David Bowie, ένας εκτεταμένος αριθμός συνεργατών του και μουσικών που τον ακολουθούσαν στις tour, θα συμμετέχουν σε μια συναυλία για να τιμήσουν τη μνήμη του. Αυτό θα συμβεί στο Terminal 5 της Νέας Υόρκης. Όπως αναφέρει το περιοδικό Brooklyn Vegan, τα εισιτήρια για τη συναυλία που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2017 θα αρχίσουν να διατίθενται στις 9 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των διαφόρων καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν, προεξέχουσα θέση θα έχει ο -σχεδόν σε όλη την καριέρα- συνεργάτης του David, πιανίστας Mike Garson (γνωστός για το καταπληκτικό πιάνο solo στο Aladdin Sane). Άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες είναι ο Adrian Belew (γνωστός για τη δουλειά του στο Lodger, αλλά και από το γεγονός ότι ήταν μέλος τόσο των Talking Heads όσο και των King Crimson)και ο Earl Slick (ο κιθαρίστας που έπαιξε στα Diamond Dogs, Young Americans, Station to Station, και σε κομμάτια του The Next Day). Νεότερης γενιάς και πιο πρόσφατων δίσκων συμμετέχοντες είναι  ο Mark Plati που δούλεψε κυρίως στην παραγωγή στα περισσότερα από τα άλμπουμ των ‘90s και των αρχών των ‘00s), καθώς και η μπασίστρια Gail Ann Dorsey και ο ντράμερ Sterling Campbell, μέλη στη μπάντα το Bowie για σχεδόν δυο δεκαετίες στα ’90s και ’00s.

Μεμονωμένα ή και μαζί, αυτοί οι παλαιοί συνεργάτες του Bowie έπαιξαν, συνέγραψαν και ηχογράφησαν μαζί με τον David στο πέρασμα των δεκαετιών σε δίσκους και tour όπως το Ziggy Stardust tour του 1973, τα Diamond Dogs tour, IsolarII (Heroes) tour, μέχρι τα υπερεπιτυχημένα Serious Moonlight tour, The Sound And Vision Greatest Hits tour, στα Glastonbury 2000, Heathen, στο τελευταίο  Reality Tour ενώ πολλοί από αυτούς εμφανίστηκαν στη θριαμβευτική δισκογραφική «επιστροφή» του Bowie το The Next Day.

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα