Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 19:39

Μουσική επιστροφή μετά από 18 χρόνια για τις L7!

Written by 

Οι L7, από τα παλαιότερα grunge σχήματα και επιρροή δεκάδων riot grrrl συγκροτημάτων κυρίως στις ΗΠΑ, επέστρεψαν μουσικά με ένα καινούριο κομμάτι, το Dispatch From Mar-a-Lago, που αποτελεί μια (ακόμη!) επίθεση εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ. Έχω την εντύπωση πως το πλήθος των κομματιών που έχουν γραφεί εναντίον του Trump είναι τέτοιο που θα επέτρεπε στον οποιοδήποτε κριτικό να μιλάει πλέον για ξεχωριστή «σκηνή» στο πλαίσιο του εναλλακτικού ρεύματος (προτεινόμενες ονομασίες indietrump, hatetrump rock, antitrump music).

Τα καλά νέα είναι ότι η μπάντα από το Los Angeles ακούγεται ζωηρή και φρέσκια, σαν να βρισκόμαστε στα 90s. Η μίξη punk/metal και οι χιουμοριστικοί πολιτικοί στίχοι δείχνουν ότι 18 χρόνια μετά οι L7 το έχουν ακόμη! Στο κομμάτι εμφανίζεται η κλασική line-up του συγκροτήματος (Donita Sparks – φωνητικά, Suzi Gardner – κιθάρες, Jennifer Finch – μπάσο, και η «δικιά» μας Demetra “Dee” Plakas – ντραμς) που επανενώθηκε το 2015 για ζωντανές εμφανίσεις και προμοτάρει αυτή τη στιγμή το ντοκυμαντέρ L7: Pretend We’re Dead.

Μετά από το Dispatch, οι L7 θα κυκλοφορήσουν κι άλλο ένα single μέσα στο φθινόπωρο. Ωστόσο, όπως δηλώνουν στις συνεντεύξεις τους, δεν θέλουν ακόμη να βιαστούν να ανακοινώσουν δίσκο, διότι θέλουν να προχωρήσουν βήμα-βήμα, χωρίς την πίεση που επιβάλλει η μουσική βιομηχανία.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα