Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 12:52

Οι 5 πιο αγαπημένοι δίσκοι του Soundgaze.gr για το 2015

Written by 

Το τέλος κάθε χρόνιάς συνοδεύεται, ως είθισται, από μουσικούς απολογισμούς. Φέτος, για τους περισσότερους από εμάς, η χρονιά ήταν μέτρια σε μουσικό επίπεδο, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν τα διαμάντια έστω κι αν είναι κρυμμένα. Παρακάτω παρουσιάζουμε τους πέντε δημοφιλέστερους δίσκους του 2015 όπως προέκυψαν από τις λίστες των συντακτών του Soundgaze.gr.

Για το 2016 ευχόμαστε υγεία σε όλους και ελπίζουμε να μας εκπλήξει θετικά με τις μουσικές του!

 

1. Steven Wilson – Hand.Cannot.Erase

Οι σπουδαίοι Porcupine Tree είναι ανενεργοί εδώ και μερικά χρόνια και έτσι ο ηγέτης τους Steven Wilson έχει την ευκαιρία να κυκλοφορεί προσωπικούς δίσκους. Μέχρι τώρα μας έχει παρουσιάσει τέσσερα prog κομψοτεχνήματα. Το Hand.Cannot.Erase φαντάζει το πιο ολοκληρωμένο από όλα.

 

2 Protomartyr – Agent Intellect

“Το Agent Intellect απλώς έδειξε σε όλους ότι οι Protomartyr ήταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, αυτό που θα τους έβαζε και με τα δύο πόδια στην κατηγορία των πολύ καλών συγκροτημάτων. Και πολύ δικαιολογημένα.”(από την κριτική του Παναγιώτη Γαβρίλη)

 

3. Riverside – Love, Fear and The Time Machine

“Εφόσον ο ίδιος ο Steven Wilson έχει πει πως αντιμετωπίζει σαν μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης των Porcupine Tree, θεωρώ πως με αυτό το άλμπουμ οι Riverside βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για να γίνουν το μεγαλύτερο prog-rock συγκρότημα του πλανήτη.” (από την κριτική του Παναγιώτη Ιωαννίδη)

 

4. New Order – Music Complete

“Συμπέρασμα: Ακόμα και αν οι New Order έβγαζαν το χειρότερο άλμπουμ της καριέρας τους, το αυτί μου δεν θα ίδρωνε καθόλου. Γιατί θα μπορώ πάντα να βάλω στο turn table το Low Life, το Substance ή το Technique και να χαθώ στο μαγικό σύμπαν της μελαγχολικής μπάντας από το Manchester. Το Music Complete σίγουρα δεν θα αντικαταστήσει κάποιον από τους παραπάνω δίσκους. Θα τους συμπληρώσει όμως με έναν τρόπο νοσταλγικό αλλά και μοντέρνο συγχρόνως, υπενθυμίζοντάς μας γιατί κάποτε τους λατρέψαμε και γιατί όλοι εμείς που ακόμα χορεύουμε τη θλίψη μας, συνεχίζουμε να τους λατρεύουμε.” (από την κριτική του Κωνσταντίνου Δορλή)

 

5. Baroness – Purple

Τρία χρόνια μετά το παρ’ ολίγον μοιραίο ατύχημα στο Bath της Αγγλίας, το οποίο οδήγησε στην αποχώρηση των δυο από τα τέσσερα μέλη τους, οι Baroness επιστρέφουν καλύτεροι από ποτέ. Το Purple συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία της μπάντας, ενώ ο John Baizley επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το σύγχρονο metal.

 

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα