Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 12:42

Συνέντευξη Halocraft: Οι μάσκες προστέθηκαν για να δώσουν μια πιο θεατρική χροιά στις εμφανίσεις μας

Written by 

Στην περιφέρεια γίνονται πραγματάκια (τουλάχιστον σε μουσικό επίπεδο). Πριν λίγα χρόνια, για παράδειγμα, μας είχαν εκπλήξει οι Tuber από τις Σέρρες, προσφάτως μας έχουν ενθουσιάσει οι Halocraft από τα Γιαννιτσά. Κινούμενοι σταθερά σε post μονοπάτια και όντας αρκούντως φιλόδοξοι, οι Halocraft βρίσκονται στη μέσα μιας δισκογραφικής τριλογίας με γενικότερο τίτλο “The Witch's Forest”. Το νέο τους άλμπουμ A Mother to Scare Away the Darkness αποτελεί το prequel της προηγούμενης δουλειάς τους Chains for the Sea και θα παρουσιαστεί σε μια μίνι εγχώρια περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Βόλο. Στις 9 Δεκεμβρίου θα επισκεφτούν την πρωτεύουσα για να εμφανιστούν στο Temple (μαζί με τους εξαίρετους “ομοϊδεάτες” Message in a Cloud και Egoera) και με αυτή την αφορμή είχαμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα συνομιλία.  

 

Ας ξεκινήσουμε με μερικές συστάσεις για όσους δεν γνωρίζουν τους Halocraft και θέλουν να εισέλθουν στο μυστηριώδες μουσικό σύμπαν τους. 

Καλησπέρα και από εμάς και σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Οι Halocraft είναι μια τετραμελής post-rock cinematic μπάντα από τα Γιαννιτσά. Έχουμε κυκλοφορήσει δυο ολοκληρωμένα άλμπουμ (και κάποια πειραματικά LP). Το πρώτο άλμπουμ το Chains for the sea κυκλοφόρησε Νοέμβριο του 2018 και το δεύτερο A mother to scare away the darkness το Νοέμβριο του 2021.   

 

Το νέο άλμπουμ σας αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας, μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάποια πράγματα σχετικά με αυτή, κάποια κλειδιά ίσως για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την θεματολογία της;

Tο δεύτερο άλμπουμ αποτελεί την αρχή της ιστορίας και συνεχίζεται με το Chains for the sea. Η ιστορία ξεκινάει με μια γυναίκα η οποία μαζεύει και μεγαλώνει τα παιδιά που βρίσκει εγκαταλελειμμένα στο δάσος και τους μαθαίνει τις αλήθειες του σύμπαντος! Αφήνουμε συνέχεια κάποια στοιχεία της ιστορίας στα social media της μπάντας αλλά και στις περιγραφές των κομματιών σε σελίδες όπως το bandcamp. Eπίσης, οι τίτλοι των κομματιών όπως και τα artworks αποτελούν κομμάτια της ιστορίας.  

 

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε για τον τρόπο εμφάνισης σας επί σκηνής. Υπήρχε από την αρχή η ιδέα να παίζετε με μάσκες; 

Στην αρχή η μπάντα είχε πολύ διαφορετική μορφή από αυτή που έχει τώρα. Είχαμε ξεκινήσει ως μια κλασική hard rock μπάντα (City in your eyes - EP) αλλά στη συνέχεια τα μουσικά μας γούστα και οι επιρροές μας αλλάξαν και εξελιχθήκαμε σε αυτό που είναι οι Halocraft σήμερα.  Οι μάσκες προστέθηκαν για να δώσουν μια πιο θεατρική χροιά στις εμφανίσεις μας και αποτελούν τους βασικούς ήρωες (τα παιδιά που εγκαταλείφθηκαν στο δάσος). 

 

Ποια ήταν τα κοινά σας ακούσματα όταν ξεκινούσατε την μπάντα; Παραμένουν τα ίδια τώρα που ηχογραφείτε τους δικούς σας δίσκους; 

Τα ακούσματα των μελών διαφέρουν κατά πολύ αν και όλα τα μέλη είναι ανοιχτά σε όλα τα είδη, κάτι που φαίνεται βασικά και στη μουσική μας καθώς κοιτάμε να παντρεύουμε στο ύφος μας στοιχεία από άλλα είδη.  

 

Τα εξώφυλλα των δυο άλμπουμ σας είναι πραγματικά καλαίσθητα. Επιθυμούσατε να  υπάρχει κάποια σύνδεση με το περιεχόμενο του κάθε δίσκου;

Τα εξώφυλλα των δίσκων είναι κεντρικά σημεία της ιστορίας που θέλουμε να αφηγηθούμε. Είναι εμπνευσμένα από εμάς και την εκτέλεση τους την έχει αναλάβει ο φίλος μας Τηλέμαχος Μήλιος (TafMee). Τα  artworks για μας παίζουν μεγάλο ρόλο στην παρουσίαση ενός δίσκου γι’ αυτό πάντα επιλέγουμε να είναι προσεγμένα και καλαίσθητα. Γενικά πιστεύουμε πως ένα καλό εξώφυλλο παίζει τεράστιο ρόλο  γιατί είναι η πρώτη επαφή που αποκτά κάποιος με την μπάντα, είναι αυτό που θα τραβήξει τον ακροατή να κάνει το πρώτο κλικ και η μουσική είναι αυτή που θα τον κρατήσει.  

 

Η παραγωγή στα δυο LP σας είναι πραγματικά εντυπωσιακή για εγχώριες κυκλοφορίες. Πόσο σας απασχόλησε αυτό το κομμάτι και πόση προσπάθεια απαιτήθηκε για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα;  

Οι ηχογραφήσεις, η μίξη, το master και το edit και των δυο άλμπουμ έχουν γίνει στο Valve Studio στη Θεσσαλονίκη υπό  την επιμέλεια του καλού μας φίλου Strutter Strutter. 

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία καθώς είμαστε πολύ απαιτητικοί στη δουλειά μας και  ακριβώς έτσι είναι και ο Στράτος. Η προσπάθεια που απαιτήθηκε ήταν πολύ μεγάλη  αλλά  το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. 

 

Υπάρχει το υλικό για το τρίτο μέρος της τριλογίας και αν ναι, πότε μπορούμε να το περιμένουμε;

Το τρίτο άλμπουμ όπως φαίνονται τα πράγματα θα είναι διπλό καθώς το υλικό που ήδη έχουμε ξεπερνά σε έκταση το ένα LP. Ευελπιστούμε  να μπορέσουμε να μπούμε στο Studio για ηχογράφηση τον Αύγουστο και αν όλα πάνε καλά τον Νοέμβριο του 2022 θα κλείσει η τριλογία.

 

Αν υποθέσουμε ότι η πανδημία εξαλείφεται άμεσα, ποια θα θέλατε να είναι τα επόμενα σας βήματα;

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ένα ευρωπαϊκό τουρ και γιατί όχι και κάποιες εμφανίσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Αυτό που μας δυσκόλεψε περισσότερο με την πανδημία ήταν ο περιορισμός στις μετακινήσεις μας κάτι που καθυστέρησε την κυκλοφορία του A mother to scare away the darkness και έβαλε φρένο στα σχέδια μας για live εμφανίσεις εντός και εκτός της Ελλάδος. 

 

Στις 9 Δεκεμβρίου παρουσιάζετε το A Mother To Scare Away The Darkness στην Αθήνα στο Temple (μαζί θα εμφανιστούν οι Message In A Cloud και Egoera). Έχετε αποφασίσει αν θα παιχτεί στην ολότητα του και ενιαίο ή θα παρεμβάλλονται κι αποσπάσματα από παλαιότερο υλικό;

Στο live  στο Temple θα παρουσιάσουμε το νέο μας δίσκο στην ολότητα του και εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος θα προσθέσουμε και κάποια κομμάτια από το Chains for the sea. Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε μαζί μας τους Message in a cloud και Egoera μιας και είναι δυο από τις πιο αξιόλογες post rock μπάντες της Ελληνικής Σκηνής και ανυπομονούμε για το live.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα