Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 15:44

Live Review: The Vacant Lots / Οι Χάροι @ Death Disco, 26/03/2016)

Written by 

Ακόμα μια βραδιά στη Death Disco, για ένα ακόμη ένα live που όμως δεν είχε την απαραίτητη  ανταπόκριση από πλευράς κόσμου παρότι η μουσική που ακούστηκε ήταν εξαιρετικά καλή και τα συγκροτήματα είχαν πολύ ενδιαφέρον, με πρώτους τους The Vacant Lots. Από την αρχή φαινόταν ότι δεν πρόκειται για μια sold out εμφάνιση, παρά το ότι είναι σύνηθες η προσέλευση να γίνεται κατά κύματα και να γεμίζει ικανοποιητικά ο συναυλιακός χώρος αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης του live.

Σε φιλικό έως οικογενειακό κλίμα ανέβηκαν Οι Χάροι στη σκηνή για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Δύο κοπέλες, μια στα πλήκτρα και η άλλη στη κιθάρα μοιράζονται τα φωνητικά των κομματιών έχοντας τρεις μουσικούς που ολοκληρώνουν τα σχήμα στην δεύτερη κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα. Από τους Χάρους είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε κομμάτια με ωραίες ενορχηστρώσεις και δυναμικότητα τόσο στο ρυθμό όσο και στα φωνητικά, ωραία σόλο στη κιθάρα και από τους δύο μουσικούς αλλά και πολύ ωραίοι ατμοσφαιρικοί ήχοι από τα πλήκτρα που δένανε πολύ σωστά πάνω στη σκηνή. Φάνηκε από το χειροκρότημα ότι ο κόσμος που ήταν εκεί εκτίμησε ειλικρινά την προσπάθεια τους και σίγουρα θα περιμένουμε όλοι να δούμε και να ακούσουμε τις επόμενες κινήσεις τους.

Αφού κατέβηκαν Οι Χάροι από τη σκηνή, πήραν τις θέσεις ανάμεσα στο κοινό και πήραν σειρά οι The Vacant Lots, αφού πρώτα έγιναν κάποιες χωροταξικές αλλαγές στην σκηνή.

To ντουέτο των The Vacant Lots, ο Jared Artaud στη κιθάρα και τα φωνητικά και ο Brian MacFadyen στην ηλεκτρονική κονσόλα, τα τύμπανα αλλά και τα φωνητικά εξίσου με τον Artaud, δεν άργησε να ξεκινήσει. Από την μία άκρη η κιθάρα, από την άλλη τα τύμπανα και η κονσόλα που τα έκανε όλα δώσανε αφορμή στον κόσμο να αρχίσει δονείται στους έντονους ρυθμούς και την ατμόσφαιρα της μουσικής των Vacant Lots που συνδυάζει δημιουργικά τα κιθαριστικά drones με την ηλεκτρονική μουσική, το psych rock και την μινιμαλιστική electronica.

Το κοινό έμεινε απόλυτα ευχαριστημένο αφού ακούστηκαν τα πάντα, μιας και η έκταση της δισκογραφίας τους δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μείνουν κομμάτια εκτός της playlist. Φυσικά ζητήθηκε encore και τα μέλη των Vacant Lots δεν χάλασαν το χατίρι στους παρευρισκόμενους δίνοντας μια τελευταία καλή δόση πριν το κλείσιμο της συναυλίας. 

Κείμενο / Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαλαφής

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα